Zázrak s drobnými mincemi

1. 2. 2010 22:12
Rubrika: Stalo se

Jsou jen dvě cesty, jak žít svůj život. Jedna je, jako by nic nebyl zázrak. Druhá je, jako by všechno byl zázrak.

Henry van Dyke

...

Ráno... Zima... Prostě zimní ráno... Přibližně za čtvrt hodiny třičtvrtě na sedm. Na zastávce stojí několik lidí. Asi tak šest. Najednou se zdálky začne ozívat divný zvuk. Nezvyklý pro toto ráno. Přibližuje se. Z poza rohu se vynoří osoba táhnoucí kufr na kolečkách.

...

Měl jsem si radši vzít krosnu. Nadávám si v duchu a táhnu za sebou onen kufr. Takhle brzy po ránu vydává kufr strašně hlasité zvuky a lidé stojící na zastávce po mě podezíravě pokukují. Vykračuji si to směrem k automatu na jízdenky a snažím se kličkovat mezi zledovatělým sněhem. V peněžence nejspíš nemám dost velký obnos ani na cestu domů. Nebo spíš jen na cestu domů. Měla by se mnou jet kamarádka. Snad mi pučí. S předstíranou jistotou dorážím k automatu. Stavím kufr do svislé polohohy. Vytahuji peněženku. Mačkám lístek za 18,- Kč, který je na 15 minut. Cesta na nádraží sice trvá něco málo pod 20 minut, ale aspoň ušetřím. Vhazuji do automatu mince. Najednou si vzpomínám, jak jsem včera jen tak mezi řečí pána Ježíše poprosil, aby dneska jsem to s těmi lístky - i MHD i na vlak - nějak vyřešilo. Ne! Koupím si lístek za 21. Ty tři koruny mě už nezabijí. Ruším objednávku a kupuji si lístek na 20 minut.

Když se mírně předkloněn odebírám lístky zahlédnu u paty automatu nějaké drobné. Asi dvě koruny. S povzdechem říkám v duchu "Pane Bože, však víš, že to nestačí." a tu najednou sjede můj pohled o pár centimetrů vedle. Leží tam kovová padesátikoruna.

...

Domů bych stejně nejspíš dojel i bez té finanční injekce, ale zázraky se dějí. Jen si jich musíme všímat.

...

Jsou jen dvě cesty, jak žít svůj život. Jedna je, jako by nic nebyl zázrak. Druhá je, jako by všechno byl zázrak.

Henry van Dyke

Zobrazeno 802×

Komentáře

emmae

jeee, já si loni při ceste na salesiánkej ples kupovala v automatu lístek a nečekaně z něj vypadla padesátikoruna, za kterou sem si koupila lístky do tomboly a vyhrála 1. cenu, stříbrný prstýnek...<br />
... je vidět, že Pán ví, jak v Brně takové žluté mašinky použít ...<br />
PS: ( byl to ten na Staré osadě ! )

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio