Já ho stejně lituju...

26. 12. 2010 16:04
Rubrika: Zamyšlení

"Ty vole, já ho stejně lituju."

"Koho?!" nechápavě se rozhlížím kolem, kdo je cílem Mirkovy lítosti.

"No koho asi. Ježíše!"

"A proč, vole?" stále nechápu Mirkův náhlý myšlenkový výpad. Ne, že bychom se o Ježíšovi nikdy nebavili. Ba naopak. Právě jsme přišli z nedělní dopolední mše a slavíme neděli. V hospodě. U piva. Abychom následně přežili nedělní oběd. Každý u svých rodičů.

"Hm..."

Musel mít lidi hodně rád. Dyť aj Lazara vzkřísil, protože mu bylo líto tý jeho ségry. A to určitě věděl, že Lazarovi bylo líp tam, kde byl. A těch slepejch a chromej. No učiněnej lidumil. A co lidi na to? Jeden z jeho nejlepších kámošů ho zradil a udal. Za prachy! A když ho zatkli, tak jeho asi úplně nejlepší kámoš... no... ten Petr. Tak ho třikrát zapřel! A co on na to? Odpustil mu. I všem těm vojákům, který ho tam bili a dělali si z něj prdel, že si myslí, že je král. I všem těm lidem, který měli velkou podívanou z toho, jak táhnul ten těžkej kříž. A ten Josef co mu s křížem pomoch? Dyť ho museli donutit!

Jo, bylo tam pár lidí, který zůstali na jeho straně. Jeho maminka, Jenda a podobě. Ostatní asi ani nebyli přitom, když ho křižovali. A že von jejich podporu tehdy určitě hodně potřeboval! A všechno to udělal stejně jenom kvůli jim i nám. Moch se na to vybodnout a říc si, že si to nezasloužíme. Ale to von ne. A i když už byl přibitej, tak do něj ten jeden zločinec ryl. A tak umřel a všechny nás zachránil.

A myslíš si, že voni mu věřili, když říkal, že se vrátí a nezůstane mrtvej? Ne. Ale já je nechcu vodsuzovat. Já bych na tom byl asi stejně jako voni. Pokud bych mu vůbec něco uvěřil a nechtěl ho taky nechat ukřižovat. A víš co? Co my teď, když všechno víme? Co my na to? Stejně nás stojí strašný přemáhání se ho zastat, když si z něj někdo utahuje. Třeba spolužáci. A často to ani neuděláme. Proč? Protože by si pak utahovali z nás. Chudák Ježíš. A to nemluvím vo těch všech hříších. A co on s tátou na to? čeká jak na trní, jestli náhodou toho nezačnem litovat a nepoprosíme ho vo vodpuštění. A že by se pak na nás zlobili? Nebo alespoň vyhubovali? Ne! Odpustí nám to a šmytec. On je Ježíš prostě hroznej borec. A my sme debilové, že to s náma nic nedělá."

"Hm..."

Zobrazeno 1439×

Komentáře

kashek

tyjo.. tohle je hodně dobrý...

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio